Brza izrada industrijskih delova

U roku 24h

Kontinuitet proizvodnje je imperativ u industriji, a čak i najmanji kvarovi mogu usporiti ili potpuno prekinuti rad Vaše kompanije. Neadekvatni rezervni delovi, njihovo neblagovremeno dopremanje samo su neki od problema sa kojima se proizvodni pogoni susreću.
Uvidevši ovaj problem, odlučili smo da našu visoko opremljenu laboratiriju za 3D štampu i radionicu za mašinsku obradu iskoristimo kako bi Vama ponudili kvalitetnu, efikasnu i brzu izradu rezervnih delova industrijskih mašina, u roku od 24h.

Šta je potrebno za brzu izradu delova?

Za brzu izradu delova neophodni su nam detaljna tehnička dokumentacija, radionički crtež ili 3D model potrebnog dela. U slučaju da nemate potrebne podatke, tu smo da na osnovu Vaše skice i opisa funkcionalnosti ili uzorka napravimo kompletnu tehničku dokumentaciju i 3D model Vašeg dela. Sledeći korak jeste određivanje metode izrade kojom će se brzo i kvalitetno izraditi deo i time, u najkraćem vremenskom roku, ponovo osposobiti Vaša proizvodnja .

Strug
Tehnička dokumentacija

Koji je najbolji metod za brzu izradu delova?

U zavisnosti od zahteva i kompleksnosti dela potrebnog za brzu izradu, određuje se metod i materijal od kog pravimo proizvod.
Za delove od plastike, definitivno najbrže rešenje predstavlja industrijska 3D štampa, gde naš rezervni deo može imati bolji kvalitet u odnosu na originalni deo.
U slučaju zamene metalnog dela, moguće je izraditi rezervni deo 3D štampom sa staklenim vlaknima, ili odštampati deo koji će omogućiti nastavak proizvodnje dok se finalni proizvod ne napravi na našim mašinama za obradu metala.