3D modelovanje

Vizualizacija ideje

3D modelovanje predstavlja proces izrade digitalnih 3D modela zasnovanih na dvodimenzionalnim crtežima kojima se daje treća dimenzija. 3D model, razvijen pomoću kompjuterskih programa i alata, služi kao osnova za dalji razvoj, projektovanje i izradu prototipa, mašina i uređaja.

U sklopu usluge 3D modelovanja nudimo kreiranje takozvanih čvrstih modela (solid parts), koji predstavljaju realističan prikaz Vašeg proizvoda kreiran pomoću vodećih alata i najmodernijih tehnologija. Ovakvi čvrsti modeli su osnova daljeg razvoja proizvoda.

Jedinstvena prednost 3D modelovanja leži u mogućnosti kreiranja virtuelne simulacije sklopova delova proizvoda, njihovog ponašanja i funkcionalnosti. 3D modelovanje omogućava ispitivanje i testiranje prototipa, što nam daje priliku da otklonimo sve potencijalne greške u proizvodu pre njegove same fizičke izrade. Stoga, 3D modelovanje nam omogućava da poboljšamo performanse Vašeg proizvoda još tokom procesa projektovanja i time značajno uštedimo Vaše vreme i novac.

U okviru 3D modelovanja nudimo usluge projektovanja i dizajniranja Vašeg proizvoda, kao i izradu tehničke dokumentacije, rendera i 3D simulacije i 3D animacije. Svaki od ovih koraka je od suštinske važnosti za izradu maksimalno funkcionalnog finalnog proizvoda.

3D projektovanje

3D projektovanje je prvi korak u procesu 3D modelovanja, koji predstavlja osmišljavanje, dizajniranje i razvijanje ideje sa tehničkog i funkcionalnog aspekta. 3D projektovanjem dobijaju se inicijalne skice i crteži pomoću kojih se potom kreira 3D model. Na osnovu Vaše ideje, naši inženjeri vrše istraživanje, analizu i razrađivanje koncepta, uključujući usklađivanje materijala, geometrije delova i funkcionalnosti mehanizama celokupnog sistema .

3D projektovanje
3D simulacija

3D simulacija

3D simulacija predstavlja virtuelni prikaz kretanja svih mehanizama delova i sklopova, tokom kog se otklanjanja i do 99% grešaka nastalih tokom procesa 3D projektovanja. Postoji više vrsta 3D simulacija poput simulacije kolizije delova i njihovog kretanja u okviru mehanizma, simulacije sila i izdržljivosti delova pod dejstvom opterećenja, simulacija kretanja fluida i brojnih drugih. 3D simulacija je odličan izbor za testiranje sklopova koji se sastoje od više desetina ili čak i hiljada delova, jer se ovim procesom dobija realističan prikaz rada mehanizma, ispituje njegova funkcionalost i analiziraju potencijalna poboljšanja dizajna, čime se štedi vreme i novac pri izradi finalnog proizvoda

Izrada proračuna

Izrada detaljnih i preciznih proračuna predstavlja nezaobilazan korak tokom 3D projektovanja i 3D modelovanja proizvoda, kojim se obezbeđuje apsolutna bezbednost, funkcionalnost i vrhunski kvalitet delova koje izrađujemo. U zavisnosti od tipa Vašeg projekta, naš tim inženjera vrši brojne vrste proračuna, poput proračuna zavrtanjskih veza, statičkog i dinamičkog opterećenja, proračuna ležajeva i mnogih drugih .

Izrada proračuna
Tehnička dokumentacija

Tehnička dokumentacija

Tehnička dokumentacija predstavlja univerzalni jezik u svetu inženjerstva, koja detaljno opisuje svaki aspekt Vašeg proizvoda. Izrada tehničke dokumentacije podrazumeva kreiranje radioničkih i sklopnih crteža, odabir materijala i specifikacija istih, opisivanje načina montaže, finalne obrade i drugih detalja. Naši inženjeri poseduju višegodišnje iskustvo u izradi kvalitetne i detaljne tehničke dokumentacije koja omogućava bržu i lakšu izradu i realizaciju svake Vaše ideje.

Dizajn

Kvalitet i funkcionalnost, zajedno sa estetski atraktivnim dizajnom, čine uspešan i kompletan proizvod. Stoga, dizajn predstavlja nezaobilazan deo našeg procesa 3D projektovanja, tokom kog isprobavamo različite vizuelne identitete koji će učiniti da se Vaš proizvod ističe na tržištu kako po kvalitetu, tako i po svom izgledu. Dizajn koji se kreira tokom 3D modelovanja omogucava nam da maksimalno uskladimo Vase zelje i zamisli sa tehnickim mogucnostima i ogranicenjima samog proizvoda .

Dizajn
Render animacija

Render i 3D animacija

Finalna faza procesa 3D modelovanja jeste kreiranje 3D animacije i rendera kojima se Vaš proizvod budućim korisnicima predstavlja na realističan način, i pre njegove fizičke izrade. 3D animacija omogućava prikaz kretanja i rada proizvoda identična onim u stvarnom svetu. Render 3D modela je proces tokom kog se 2D slika pretvara u trodimenzionalni prikaz proizvoda nalik fotografiji. Oba procesa su neizostavna tokom marketinga Vašeg proizvoda i mogu se koristiti za reklame, bilborde, prezentacije i druge promotivne aktivnosti.